כואב לכם בכף הרגל ומישהו אמר לכם שזה דורבן?
הרבה פעמים אנחנו שומעים לעצה שמישהו שכבר היה לו את התסמין שיש לכם והוא נותן עצה איך לפתור, מבלי להתייחס לשאר התסמינים. בכתבה הזאת תקבלו את המידע שאתם צריכים כדי להבין מהו דורבן ואם יש לכם בכלל דורבן. במקרה שאתם לא בטוחים גם לאחר הכתבה, נשמח לייעץ בחינם אבל כנראה שעכשיו אתם הולכים להיות מומחים ולטפל בעצמכם לבד בבית.
רק 10% מהאנשים סובלים מדורבן והתקופה לא קצרה, במקרה שמטפלים בזמן ניתן להיפתר תוך מספר טיפולים, במקרה של הזנחה שתיכף זה יעבור וכבר עברו כמה שנים, תהיה החמרה והתפשטות לגיד אכילס וכל כף הרגל ותהליך הטיפול ייקח גם שנה. אז כדאי להתחיל עכשיו.
איך לאבחן דורבן?
האמת שדי בקלות, אם קמתם בבוקר ויש כאבים בעקב כנראה שזה דורבן. גם בעליית מדרגות או קימה מישיבה תחושו כאב. הוא עלול להימשך כל היום או לסירוגין יעלם ויחזור. איך להיות בטוחים? יש בליטת עצם קטנה בקדמת העקב, הדומה לקוץ של דורבן, מכאן בא השם. אם עדיין אתם לא בטוחים, במקרה שיש דורבן יש דלקת בעקב ויש תחושה של נפיחות מלאה בנוזל ואף אדמומיות. אם אתם מעל גיל 40 וכל התסמינים האלה מופיעים, אז הסבירות היא גדולה יותר שהצלחתם לאבחן דורבן וכעת הוסמכתם באבחון דורבן.
למה זה קורה?
הדורבן לא קורה ביום אחד אלא תהליך של כמה שנים, ונגרם כתוצאה של עמידה ממושכת היוצרת עומס על הרגליים. בזמן עמידה כף הרגל משתטחת יותר וגורמת לחץ על העצם והיא יכולה להיום גורם משמעותי לתחילתו של דורבן. לכן מקצועות שבהם עומדים כל היום כמו מרצים, טבחים, ספורטאים וכדומה, יהיו בעלי סיכוי גדול יותר לסבול מדורבן ברגל. גם במקרה של שינוי במשקל הגוף והשמנת יתר או במצב של רגל שטוחה – פלטפוס, צריך לשים לב לנעל שתהיה מותאמת ונוחה, שתמנע פציעות ודלקות חוזרות, גם הן סיבה לתחילתו של דורבן.
איך לטפל?
אם זיהיתם כבר שיש דורבן והבנתם למה זה קורה, אתם כבר מחויבים לטפל ולא להזניח. יש הרבה אופציות שונות לטיפול כמו פיזיותרפיה, דיקור, טיפול בגלי הלם, זריקות להורדת הדלקת, עוד לפני שרצים לניתוחים מיותרים.
צריך לזכור שלפני הרפואה הקונבנציונלית תמיד הייתה הרפואה שכיום קוראים לה משלימה. במהלך כל חייו של האדם הרפואה האלטרנטיבית הייתה פתרון מצוין לבעיות כאב ובמיוחד לדורבן והיא כללה עיסויים, ופתרונות טבעיים להורדת הדלקת.
אני אתן לכם כמה פתרונות שתוכלו לעשות לבד בבית כעזרה ראשונה לעצמכם, במידה והמצב חמור יותר ואין שיפור, צלצלו לקבל עזרה והכוונה מדויקת עבורכם.
- מנוחה - אז דבר ראשון, לזכור שמדובר בעומס על הרגל ולכן אם אתם פעילים ועומדים כל היום לתת מנוחה לרגל וכמה שפחות לדרוך עליה. פשוט להוריד את העומס.
- לשים קרח - צריך לזכור כמו שכתבתי למעלה, שזו דלקת ובדלקת מטפלים בקרח להורדת הנפיחות, בערך 20 דקות ולחזור על כך כמה פעמים ביום. חשוב לא להניח ישירות על הרגיל ולבודד את הקרח עם מגבת או בד כלשהו כדי למנוע כווית קור.
- כרוב לבן - אם כבר עקבתם אחרי הכתבות והטיפים שלי באתר, סיפרתי על שיטה מיוחדת להורדת הדלקת. לשים כרוב לבן קר על מקום הדלקת במהלך הלילה ולעטוף עם ניילון נצמד למשך 6-8 שעות השינה. לכרוב יש סגולה והוא ידוע כאנטי דלקתי ובעצם מושך את הדלקת. הנשים מכירות אותו כמייבש חלב בזמן הנקה וכטיפול יעיל נגד פציעה בהנקה. ההסבר שהוא סופח אליו את כל נוזלי הדלקת ומייבש אותה.
- נעליים רכות - אם חייבים לצאת להשתדל לשים נעל שהיא רכה יותר ושהלחץ בדריכה ירכך את הכאב ולא יעיר אותו. אם יש מדרסים מותאמים מבעיה חוזרת להשתמש בהן גם הפעם.
- עיסוי - יש לעסות את המקום בצורה עדינה מסביב למקום הכואב, להניע את הקרסול ולעסות את גיד אכילס. זרימת דם תסייע לטיפול בדלקת והתנועה למפרקי הרגל תעזור לשחרר אותה.
- תרגילים ומתיחות - יש למתוח את גיד אכילס ואת שרירי השוק.
אלו הן השיטות העיקריות שתוכלו לבצע לבד בבית, כמובן שתפנו למומחים הם יעשו את אותם הדברים אך עם ניסיון ואבחנה לפתרון מהיר.
טיפולי פיזיותרפיה יעשו מתיחות, תנועות, תרגילים ואלקטרודות.
רופאים יתנו תרופות או זריקות להורדת הדלקת ומשככי כאבים, סדרה של צילומים ולפעמים ימליצו לנתח במקרים חמורים.
בוני מדרסים יציעו מדרס שיעזור לדרוך דריכה רכה יותר לתת לגוף לרפא את עצמו.
מעסים ישתמשו בכל השיטות לריפוי, עיסוי רפלקסולוגיה מקצועי ישפר פלאים את תהליך ההחלמה.
ההמלצה האישית שלי היא להתחיל בטיפול עצמי בבית, להזמין עזרת מומחה ברפלקסולוגיה ורק אחר כך לרפואה שנותנת מענה תרופתי.
בפריאב עיסויים יש לנו את צוות המטפלים בעיסוי, דיקור ורפלקסולוגיה הטובים בארץ ומגיעים גם לטיפול בביתכם. צלצלו עכשיו לקבלת טיפול עד הבית.